18 Haziran 2009 Perşembe

PersianAnarchisim


irandaki seçim sonrası ayaklanmalar...ahmedinecad'ın hiçbir yabancı basın mensubunu sınırdan sokmadığı gibi yerli basına da haber yasağı getirmesi...kadınların coplanması...bu ayaklanmalarda örgütlenmeye yardımcı internet sitesi kurucuları hakkında hukuki işlem başlatılması...kamu düzenini bozanların idama çarptırılması...falan filan.
en kötüsü gerçekleşiyor yanıbaşımızda.diktatörlüğe hak-hukuk diyorlar.sandıkta hile yapıldığı söylentileri bir ülkeyi kırıp geçiriyor.reformcuların yarısından çoğu kadın.neden?cevabı ortada.kadınlar en çok haksızlığa uğrayan kesim.sevgili Homeros,sevgili ilk tarihçi ne demiş:Herkes yasayı çocuklara ve kadınlara söyler!
"Hukuki işlem" başlatılması kısmı cidden tüylerimi ürpertti.bunu da pisliklerine alet ettiklerini artık açık açık,hiç utanmaksızın,hakkın hukukun doğasına tamamen aykırı bir şekilde söyleyebildiler.insanların yerlerde sürüklenmesi,coplanması,göz yaşartıcı bombalarla püskürtülmesi,hatta idam edilmesi,haber alma olanaklarının tamamen yok edilmesi haktan hukuktan sayılıyor öyle mi? peki öyleyse bu kimin hakkı? mevzu bahis olan "kamu düzeni", laçkalığın dibine vurmuş bu söylem kimin huzurunu amaçlıyor? korkmuyorum! tiksiniyorum! RTE'nin SAY'a dediği gibi işte: beğenmeyen istediği yere gider,dimi? keşke biri çıkıp da diyeydi: Beğendiremeyen cehennemin dibine gider! ahh Chopin,ahh Lennon,ahh Süreya duysanız ağlardınız!

Hiç yorum yok: