13 Ağustos 2009 Perşembe

EskiyeceğimBabaEkşiyeceğim


kuzenim sordu: Abla sence üniversitede hangi bölümde okumalıyım?? ahh diyemedim "güzel sanatlara gir, flüt çal çocuğum!" olmadı. bi baktım 4 yıl önceki bana öğüt veren babamın aynısıyım. "hukuk oku çocuğum!" ben dinlemedim elbet, nitekim babam bir hukukçu değildi..peki ben de bir hukukçu olmayarak nereme vaziyet daha 18'inde bir körpeye "hukuk oku!" diyebildim?? her yanımı sarmış gelecek kaygısı:/ garanti arıyorum buram buram. bastığım toprak varsın kaysın, ne olucak yani. onunki kaymasın istiyorum içerden, içten. kıyamıyorum. eğer birgün kalkıp bana "hepsi senin yüzünden. niye benim başımı yaktın?? niye aklımı çeldin??" diye yakınırsa "olsun çocuğum üzülme. hukukçu ol, ayağımı kaydır!" diycem. kayan ayağıma bakıp halime gülücem. "hakettin sen. bir çocuğu kendi tercihini yapma cesaretinden mahrum ettin. sen şimdi cesaretle isyanı buluşturdun. yer misin yemez misin!!"
bekliyorum o günü. alamadığım sorumluluk verdiğim ellerde taşlaşıp kafama atılsın. lütfen!

4 yorum:

Travis dedi ki...

elimdeki yükün taşa dönüştüğü an, o taşı fırlatacak birileri olsun istiyorum hep. bu yüzden sizleri, başkaları adına karar verenleri, taşlamak istiyorum..

Duysev dedi ki...

sanki kuzenim konuştu gelecekten...senin taşının muhattabı değilim evet ama istersen "taşla beniii" travis=)

je est un autre dedi ki...

ebeveyin triplerine girmemek elde değil

Duysev dedi ki...

cidden hiç elde değil, sözkonusu gözümüz gibi sakındığımız insanlar olunca bi anda ahkam kesmeye başlıyoruz:S ama yine de böyle olmamalı, benzemek istediğim son insana, Anneme benzediğimi farketmek istemiyorum. Bu koca bir ömür için ciddi bir haksızlık olur.