16 Aralık 2009 Çarşamba

I've tasted blood and I want more!


bu da böyle biter geçer işte. ne olaylı oldu gelişim, bazen dedim acaba gelmese miydim? dönüşüm muhteşem olsun o yüzden. düşün ki sıkıntıya tabii olmak için nice nedenler var ellerimde, gelgör ki vakit yok. ondan diyorum: insan dediğin kendini oyalamalı, yüzleşmeyi ne kadar erteler, hafızasını ne kadar törpülerse o kadar iyi! o yüzden para diye bişey var, parayı kazanmak var, harcamak var, sonra yine kazanmak var: insanın kendinden kaçması için. diğer yanda Engels'in de bi sözü var: insan emeğinin karşılığını aldığında kendini keşfeder.(yada buna yakın bişey)

HakanGünday'ın Piç'i var şimdi elimde. mesela okuduklarımı unutmak için şimdi kimbilir kaç sınava girip çıkmam, kaç tartışmaya-düelloya katılmam, kaç hayat gailesini sırtlanmam gerekecek. bu da bir soru işareti. diyorum ki: insan en çok sevmek zorunda olduklarından nefret eder. bi baba en çok Piç olan oğlundan, bi anne en çok Yetim olan kızından nefret eder.

istanbul dediğin bu aralar gri hava, yapraktan yol, yeşil deniz, ahmak ıslatan yağmur demek. istiklal hala aynı, gidip gelmelik. markiz'e içim acıyoo, o güzelim 19. yüzyıl duvar kağıtlarının üzerinde fastfood reklamları görmeye dayanamıyorum...ama her gelişimde de durumu nedir diye bakmadan geçemiyorum. bu şehrin kokusu başka. beni çeken de buymuş, 22. sene bitip 23'e girerken anladım.

insan kendi gürültüsünde boğulmasın. plan-program yapsın insan dediğin. dört duvara kapanmasın. yanında "olucak be Amele, hepsi olucak." diyen biri olsun. dinleyip de anlıyomuş gibi duran bi çift göz olsun. anlamasın ama. sakın anlamasın, bu lanete bulaşmasın.___o anlamayanlara öyle özeniyorum ki, doğduklarındaki o "Tabula Rasa" hallerinden bişeyler kalmış en azından geriye. ben kirlettim sayfayı. ben pek olmamışım, beni yapamamışsın Tanrım.

5 yorum:

Oğuz Marangoz dedi ki...

İnsan nedir? Düşünen, sorgulayan, araştıran, eleştirense insan Tanrı seni çok güzel yaratmış. Diyorsan ki hayır insan olmak bunların çok ötesinde, "çalış, harca, tüket" eylemleri insanı betimlerse, o zaman Tanrı pek başarılı olamamış. "Tabula Rasa" demişsin ama üzerinde yazılar olmayan bir kağıt ne kadar anlamlıdır?

Duysev dedi ki...

ömrünün daha 22sindeysen ve sayfada karalayacak bi yer kalmamışsa, bu işte bi yanlışlık olmalı.
ki düşünmek, eleştirmek, sorgulamak dediğin adından öteye gidemiyor, icraat düzenle çarpışıp yüzünde yara izleri bırakıyor. mimiklerini kullanamaz hale geliyorsun, şaşıramıyorsun. işte ben tabula rasa'mda şaşırmaya dair bi boşluk kalsın isterdim.

Oğuz Marangoz dedi ki...

her zaman şaşıracak yer vardır her ne yaşadıysan. yazdığımız sayfalar kirlidir, kan damlalarından kenar süsü yapmışızdır ama yinede.. adın kadar düşüne biliyorsan, o zaman düşünebildiğinin ölçüsündedir adın. bir parça huzur, pir parça umut, biraz da masumiyet kalsaydı güzel olurdu.

Duysev dedi ki...

umut var, olmaz olur mu, umut her daim var. ama diğerlerinde yardımcı olamıycam=) umarım dilemekle olur,umarım sizin benim için diledikleriniz sizi de bulur.

Oğuz Marangoz dedi ki...

diğerlerinin de yüreğinizde daimi olmanı diliyorum o vakit =) ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim =))